Militärlandslagsläger i Vålådalen

Hallå!

Ja, träningsveckorna avlöser varandra. Förra veckan hade vi ett hemmaläger med skiduniversitetet för att kicka igång den verksamheten. Vi hade ett jävla driv i gruppen i våras och den trenden verkar ha fortsatt än så länge! Mycket bra det.

Denna veckan hade militärlandslaget läger i Vålådalen. Jag har haft nog med läger denna sommar men åkte dit tisdag till fredag för att dra nytta av ett intervallpass uppför Copperhill-backen i Åre Björnen samt en träningstävling på 15 km skate i fredags. Jag har varit en del av militärlandslaget sedan hösten 2013 då jag gjorde min hemvärnsutbildning i Umeå. Då hade laget en riktigt mäktig samling åkare med många som stod just utanför landslaget. På senare år har laget tyvärr tappat fler åkare än det värvats vilket är väldigt tråkigt. Försvarsmakten har en väldigt bra verksamhet för längdskidåkare och skidskyttar i form av militärlandslaget och en normal sommar och höst bjuds det på fyra träningsläger för att förbereda sig för en vintersäsong som förhoppningsvis avslutas med ett militär-VM. Varför jag skriver förhoppningsvis är för att det på senare år varit fler inställda mästerskap än genomförda. Går allt som planerat så väntar dock ett militär-VM i Tyskland i slutet av mars! Om det är någon som är intresserad av laget så tveka inte att kontakta mig, dags att vända trenden för laget och ta det tillbaka till fornstora dagars mäktiga laguppställningar.

Här har jag ett blogginlägg från 2015 där jag beskriver verksamheten. Den är inte helt uppdaterad då utbildningsplanen ser annorlunda ut, åkarna i laget har bytts och Mats Olander är inte längre ansvarig utan där har Thomas Hollberg tagit över istället.

Sitter och kontemplerar på en sten en bit ovanför Vålådalen.

I övrigt händer det inte alltför mycket. Kör två lugnare veckor just nu, har varit hyfsat sliten och har ju tränat på sedan i mitten på mars. Sista veckan i augusti (24-30) drar vi med klubben till Lycksele. Ska bli fint att få nöta teknik med coach Jocke igen.

Annars då:

  • Fått träningsårets tredje styrkeprogram av coach. Många superset med syfte ”bygga hårdhet”. Riktigt vidrigt jobbigt program.
  • Maxtest nu på fredag. Vanligtvis brukar jag köra i oktober men nu går jag under Team Svenska Spels kvot så får alltså köra i augusti istället. Inte helt enligt min plan men det får gå.
  • Hade tänkt köra Alliansloppet i slutet av augusti men nu när det blev 15 km individuell start orkar jag inte köra ned till västkusten bara för det. Blir nog rullskidtävling på vårt läger i Lycksele istället.
En Bianchi är inte helt fel att ha hemma.
Oskar (Kardin) och Frida (Hallquist) har köpt stuga i Olden. Vi var och hälsade på dem förra helgen. Trevligt!
Minigolf-turnering i Badhusparken förra helgen. Jag gjorde som vanligt, öppnade hårt och bra för att sedan tappa allt och med nöd och näppe ta mig i mål.
Med på hemmalägret förra veckan var en grabb som vi tappat till Dalarna, Simon Lageson. Kul att ha han på plats igen om än bara för en vecka.