Maxtest, sliten, Lycksele

Hallå!

Just nu sitter jag i en stuga på Ansia camping i Lycksele. Har träningsläger med klubben denna vecka. Inga A- eller Bauhaus-åkare denna gång då de befinner sig i Trollhättan. Däremot har vi en drös med inbjudna åkare, mestadels juniorer och förstaårsseniorer från farmarlaget Strömnäs GIF. Hittills har vi bl.a. kört två tävlingar på den nylagda rullskidbanan här i Lycksele, en klassisk sprint och ett 16 km skate-race. Imorgon väntar trösklar stakning uppför Bocksleden.

Jag har haft en tyngre träningsperiod senaste veckorna. Eller tyngre och tyngre, har kunnat träna på och levererat stabila resultat men inte haft någon glänsande form. Stabila distanspass och gjort det jag ska göra på intervallpassen men det spritter inte direkt i benen. Körde dock ett stabilt maxtest under förra fredagen så ligger inte allt för långt under isen. Hoppas få göra ett till test i oktober när man är i slagläge så man kan få slå lite personliga rekord. Det var inte aktuellt i fredags att matcha förra årets oktoberform kan jag säga.

Löpintervaller söndagen den 16:e augusti tillsammans med Jenny och Oskar (Kardin). Körde en drös intervaller: 1 x 1000 m, 4 x 200 m, 4 x 400 m, 2 x 800 m, 1 x 1000 m. Bra pass och fin sparring från Oskar.
Maxtest under förra fredagen.
Skateimpulser under måndagseftermiddagen. Första passet på lägret och även första gången jag testade rullskidbanan här. Riktigt fin 5 km-slinga de har fått till! Riktigt fin!
Min stugkamrat Björn. Trevlig prick.

Bilder från Lycksele tagna av Karl Edenroth och redigerade av Sofia Henriksson:

Sprintrace i tisdags där vi började med en prolog följt av tre heat och sedan en avslutande epilog.
Detta heat blev det strid ända fram till mållinjen mellan mig och Björn.
Den här bilden är helt spontan och inte arrangerad! Hehe, not.
Skaterace igår (torsdag). Finns få pass som är så icke-förlåtande när man har tunga ben.
Karl och coach Jocke räknar på varvtiderna.

Kort filmsekvens från skateracet:

Fel
Den här filmen finns inte