Rullskidtävling i Gällö

Hallå!

September och riktig höst nu. Träningen rullar på även om jag varit rätt sliten stundtals. Har dock kunnat prestera bra på de fartpass och de (flesta) träningstävlingar som jag varit med på. Tror alltså inte jag varit allt för långt under isen. Precis som förra året kommer vi släppa upp redan i oktober för att kunna vara i brukbar form redan när säsongen drar igång.

Mitt träningsår hittills har varit bra, jag har varit sjukdoms- och skadefri och har kunnat köra enligt min och Jockes plan. Jag har varit på en hel del träningsläger och fått bra sparring där samtidigt som jag varit med Skiduniversitetet och Team Svenska Spel på hemmaplan i Östersund. Tycker generellt att nivån hemma i Östersund har höjts rejält, många som håller en hög nivå och det märks på intervalltiderna, hade man haft årets Tornet-tider för något år sedan hade man varit ensam upp men nu är det en hel drös som är med och utmanar. Hoppas det märks av i vinterns resultatlistor!

I veckan är det ett år sedan jag var sjuk senast, då hade jag förkylningssymptom med hosta i tre dagar. Senast jag var förkyld med ont i halsen var i mars 2019. Varför jag klarat mig så bra i vår och sommar handla så klart om oräkneliga faktorer men jag tror en bidragande faktor beror på att resten av Sveriges befolkning sköter sin handhygien och är hemma när de är sjuka. Hoppas detta fortsätter även efter denna pandemi.

I övrigt så råder det så klart en hel del oklarheter inför säsongen som kommer. Jag ägnar det inte så stor tanke just nu då man måste tro att det blir tävlingar för att orka träna på.

Opublicerad bild här på bloggen. Intervaller uppför Bocksliden när vi var på läger med klubben i Lycksele. Riktigt fin backe!
Bild från Piteå Elit-sprinten i Lycksele.
Rullskidtävling med universitetet under förra fredagen. 17 km klassiskt individuell start.

Film från tävlingen som jag klippte ihop till min och Björns gemensamma coach Jocke:

Stakintervaller 90/30 s på rullskidbanan för någon vecka sedan:

Rullskidtävling i Gällö den 5:e september:

För två helger sedan körde jag en rullskidtävling som gick från Bräcke till Gällö. Jerry Ahrlin stod bakom arrangemanget och hade lyckats fixa lånerullskidor från Ski-Go med 3:or som motstånd, samma rullskidspark som användes under Alliansloppet veckan innan. Sträckan var på ca. 48 km. Till en början var det väldigt många anmälda och det som ut som att max-taket på 50 personer skulle fyllas. I slutändan var vi 33 stycken som kom till start. Farten i klungan var rätt avvaktande och stundtals väldigt ryckigt men inga seriösa försök till utbrytningar skedde under första 30 kilometerna. Jag hade en rätt bra dag och var ganska aktiv långt fram, framförallt jobbade jag in typ fyra eller fem utbrytningsförsök från Max Novak. Med 10 kilometer kvar började det gå allt fortare och några gånger var vi ett gäng på fyra-fem personer som kom loss men den stora klungan kom alltid ikapp. Tyvärr hade jag lite dålig koll på var mållinjen var då jag inte rekat innan start. Gjorde bra sista 100 meter i alla fall och slutade fyra, en eller två sekunder bakom Emil Persson som vann.

Jenny fortsätter imponera och vann damklassen, riktigt mäktigt!

Jerry Ahrlin informerar om tidsschemat för tävlingen innan alla skulle sätta sig i bussen och åka till start.

Idag (söndag) ankom jag till Orsa där jag ska delta på mitt första landslagsläger. Team Svenska Spel från Umeå, Falun och Östersund har samlats här för fem träningsdagar. Blir fint att få prova på en ny lägerort, har aldrig varit i Orsa utan endast passerat där på väg mot Falun! Fartpassen vi ska köra är 3000 meter, distansrace skate och en klassisk sprint.