Oktoberträning

Piteå Elit-läger 1 – 4 oktober. Komprimerat läger där vi hann med ett gympass, tre distanspass och två träningstävlingar i form av en klassisk sprint (på Pagla rullskidbana i Boden) samt ett skaterace längs den nyasfalterade vägen från Lillpite upp mot Koler. 15 km och drygt 300 höjdmeter fick vi ihop på racet. Uppåtgående form på undertecknad efter några riktigt lugna dagar.

Sista dagen på lägret åkte jag, Björn och Johan till Älvsbyn för att köra ett crosspass som vi planerat sedan ett tag tillbaka. Första delen av passet var att springa uppför de flesta berg som finns i närheten av centrala Älvsbyn. Vi parkerade på långtidsparkeringen vid reningsverket och sprang sedan uppför Rackberget, Hundberget, Getberget, Storkanis och Lillkanis. Totalt 29 km och drygt 900 höjdmeter på 3.20 h. Det gjorde att vi enbart hade 40 minuter stakning kvar på passet. Dessa åkte vi längs vägen mot Sikfors. Hade hoppats kunna bjuda pojkarna på storslagna vyer över hemkommunen men tyvärr låg dimman tjock som mjölk denna dag och på sista toppen såg man inte längre än två liftstolpar framåt.

Efter klubblägret stannade jag och Björn kvar i min hemkommun för lite högkvalitativ träning medan Johan åkte upp till Lilla Lappträsk. Vi körde bl.a. skidgångsintervaller på Kanis där upplägget var 3 min löpning på plant underlag direkt följt av 3 min 40/20 skidgång uppför liftgatan. Detta intervallblock körde vi fem gånger så 5 x 6 min blev det alltså. Brutalt grisigt och bra pass. Vi körde även rullskidor längs vägen mot Koler och gymmande på folkhögskolans gym vilket väckte riktiga nostalgikänslor.

Två filmer, en från skateracet med klubben och en från skidgångsintervallerna uppför Kanis.

Fjärde generationen Intend från Umara. Innehåller bl.a. Beta-alanin och koffein. Jag brukar ta den inför viktiga intervallpass och tävlingar. Är det någon specifik produkt jag verkligen rekommenderar inom idrottsnutrition så är det denna! Läs mer här.