Volkswagen Cup Östersund

Hej!

Inte den start jag hade planerat på denna säsong. Helgen som var hade vi Volkswagen Cup-tävlingar i Östersund. Såg verkligen fram emot denna helg men tyvärr präglades den av dumma misstag. På fredagens 30 km tog jag beslut 2 min innan start att köra helt utan underställ. Brukar fungera bra men nu var det -8, blåste en del samt att överdelen på vår nya tunna dräkt bara är gjord i nät. Började frysa i utförsbackarna efter 10 km och vid 20 km kände jag mig helt borta i huvudet, blodet behövdes väl på andra ställen. Väl i mig kunde jag inte sluta skaka och mådde skit. Att man inte ens har lärt sig att klä sig rätt ännu. Skyller inte på det men det var väl inte helt optimalt. Slutade som 14:e man, +1,58 min efter.

Under lördagens klassiska sprint så var jag på väg mot en bra prolog men vid 180-gradersvändningen uppe vid Arctura-kurvan korsade jag skidorna och kraschade. Krånglade med att försöka ta mig upp och sekunderna rann iväg. Gick i mål 11 sekunder efter prologvinnaren och hade tre sekunder till avancemang.

Revanschen skulle komma under söndagens 15 km skate planerade jag. Testade skidor under lördagskvällen, tyvärr snöade det mer än jag trott under söndagen och i slutändan valde jag en alldeles för grov slip. Inget katastroflopp egentligen, det var tätt om placeringarna men jag hade behövt ett bra resultat. Slutade 21:a, +1,30 min efter.

Älskar den här sporten men ibland tar den så mycket mer än den ger. Nåväl, jag ger mig fan inte. Nästa blir Volkswagen Cup i Torsby. Där väntar klassisk sprint och 15 km klassiskt. Minns jag rätt så har jag aldrig förlorat en sprint eller ens ett heat där.