Säsongsavslutning

Hej!

Tåssåsen Criterium 64 km i Vålådalen och Volkswagen Cup i Falun är de tävlingshelger jag haft senaste tiden. Vålådalen blev inget toppresultat tyvärr, släppte stora klungan med milen kvar. Finns få som gillar när det är löst och dåligt stavfäste men jag är nog den som hatar det mest av allt. Gav det jag hade i alla fall och slutade på en 40:e plats, +1.28 efter. Falun var en bättre helg för mig, 10 km skate och 15 km klassiskt där jag slutade som 7:a båda dagarna. Stabila lopp och ett kliv framåt mot tidigare lopp med individuell start i vinter.

Resultat 10 km skate Falun. Äntligen ett bra skatelopp igen!
15 km klassiskt Falun. Slitsamt lopp, körde ensam från start till mål och avslutade liksom under lördagen väldigt bra, speciellt sista kilometern inne i sprintbanan.

Tyvärr är vi nu inne på slutet av säsongen, jag hade gärna fortsatt tävla en månad till. Ingen hemlighet att jag gillar att tävla i mars och april! Befinner mig nu i Kalix där SM del 2 pågår för fullt. Igår genomfördes det stafetter och klubben hade en makalös dag där allting stämde, grymma insatser och fantastiska skidor resulterade i två guld och ett brons! Tyvärr var jag inte en del av guldlaget men grabbarna löste sina uppgifter fantastiskt bra och bärgade det första stafettguldet sedan 1999 (?). Hatten av!

Idag väntar sprintstafett och där kommer jag åka med Johan medan Fredrik och Björn bildar det andra laget. Ser fram emot att få ta på mig nummerlapp här i Kalix, sist jag åkte sprintstafett blev det ett brons till mig och Johan. Idag siktar vi högre.

På lördag är det tävlingsfri dag innan säsongens höjdpunkt äntligen är här, 50 km skate! Denna tävling har jag haft i mitt huvud under hela sommaren och hösten och snart är det dags.

Lisa och jag under onsdagen, strålande sol och perfekta förhållanden för klassisk skidåkning. Nog sved det lite i hjärtat att vara den enda i klubben som inte testade klisterskidor denna dag.
SM-brons i Bruksvallarna 2019
50 km skate Gällivare 2019